Van advocate naar netwerk ninja – Awura

Schermafbeelding 2017-05-05 om 11.24.00

Awura, oprichtster van Creative Women Collective.

“Met CWC wil ik ondernemende vrouwen uit de creatieve sector bij elkaar brengen. Ik wilde dat de naam dit zou reflecteren.”

Hoe ben je begonnen met CWC?

“Aan het einde van de zomer van 2016, ben ik begonnen op Instagram met dagelijkse inspiratieposts waarin vrouwen en creativiteit centraal stonden. Op 1 september 2016 heb ik de website gelanceerd waarop ik het eerste CWC evenement (26 oktober 2016) heb aangekondigd. Vanaf de lancering op 1 september begon de bal gelijk te rollen; nu zijn wij ruim een half jaar, 5 uitverkochte evenementen, één workshop, een waanzinnig team en een fantastische community verder.”

Awura door Oboshie Oduro

Wat was je eerdere carrièreplan?

“Na de middelbare school heb ik rechten gestudeerd. Ik heb mij tijdens mijn Master gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht en heb diverse stages gelopen. De zomer nadat ik was afgestudeerd ben ik gelijk aan de slag gegaan als advocaat bij een kantoor gespecialiseerd in media en intellectueel eigendomsrecht.  

Als advocaat heb ik ontzettend veel skills kunnen ontwikkelen, maar ik kon niet al mijn kwaliteiten kwijt om een manier die past bij wie ik ben. Ik heb daarom ervoor gekozen om het roer om te gooien en iets te starten waarbij ik dit wél kon.”

Dat is een erg grote stap! Hoe reageerde je omgeving hierop?

“De mensen die heel dichtbij mij staan, die wisten al langere tijd dat ik droomde van meer. De mensen daarbuiten reageerden geïntrigeerd en vonden mijn stap vooral heel moedig.”

Nu je al een tijdje bezig bent, vind je dat je werk je heeft gevormd als persoon? Of zie je dit los van elkaar?

“Vroeger zag ik dit los van elkaar. Nu ben ik zowel zakelijk als privé één persoon. Dit klinkt misschien vreemd, maar het komt erop neer dat ik mijzelf 100% kwijt kan ik wat ik doe.”

CWC door Oboshie Oduro

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Ik start mijn werkdag of in de sportschool of achter de laptop in mijn kantoor aan de Bloemgracht of een andere inspirerende werkplek. Na de lunch heb ik vaak besprekingen, of bezoek ik een potentiële evenementlocatie. Sinds het voorjaar werk ik met twee stagiaires die mij 1 à 2 dagen per week helpen bij het creëren van online content en de voorbereiding van onze grote evenement op 1 september.”

Wat is typerend aan CWC (van Instagram tot de evenementen) en onderscheid je van andere netwerkplatforms?

“De kern van CWC is inspiratie en connectie, zowel offline als online. Wat kenmerkend is voor CWC is zowel het groepsgevoel tijdens onze evenementen als de inspirerende energie. Energie liegt niet – dit zei jij tegen mij tijdens het eerste evenement in The Hoxton Hotel – en dat klopt. Die energie eindigt bovendien niet aan het einde van de avond van onze evenementen, maar werkt door. Vrouwen blijven in contact met elkaar, steunen elkaar en werken samen. Dát is de kracht van CWC.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Inspiratie is iets waar ik vaak tegenaan loop. Op momenten waarop ik het niet zoek. Nieuwe plekken of inzichten (uit boeken, (online) tijdschriften of podcasts) inspireren mij vaak. Ze wakkeren nieuwe gedachtes aan die leiden tot nieuwe ideeën.”

Je werk lijkt vooral ‘leuk’ en gezellig maar wat wordt er onderschat in jouw werk?

“Oeh dit vind ik een lastige… Het zou kunnen dat mensen onderschatten hoeveel doorzettingsvermogen je nodig hebt om je onderneming op te zetten. Een leuk idee hebben is makkelijk. Doorzetten wanneer er tegenslagen zijn, minder. Wat mij helpt bij tegenslagen, is om terug te gaan naar de basis: waarom doe ik dit? Op deze manier geef je je tegenslagen een bijrol, en het “waarom” achter jouw business opnieuw de hoofdrol. “

Hoxton door Sarah Tagoe

Wat maakt jou in je werk het gelukkigst?

“Het faciliteren van nieuwe connecties tussen ondernemende vrouwen en het zien van de creatieve projecten die daaruit voortvloeien. En – niet te vergeten – mijn enthousiaste team!”

Welke eigenschappen heb je nodig om dit te kunnen doen?

“Ten eerste een duidelijke visie: waarom doe je wat je doet? Maar ook doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Met dit laatste bedoel ik; durf van koers te veranderen, durf nieuwe dingen uit te proberen en durf te falen.”

Wat is je grootste les geweest?

“Mijn intuïtie is een kompas dat mij helpt om mijn visie voor CWC werkelijkheid te laten worden. Mensen van buitenaf kunnen die visie begrijpen en je helpen bij het verwezenlijken van daarvan, maar negeer nooit je onderbuik.”

CWC door Sarah Tagoe

CWC bestaat bijna een jaar. Wat is tot nu toe je grootste mijlpaal geweest?

“De grootste mijlpaal is de nieuwe connecties die er tussen vrouwen ontstaan, die niet alleen leiden tot samenwerkingen, producten, diensten, maar ook tot vriendschappen.”

Is dit wat je wou bereiken?

“Ik heb nog ontzettend veel plannen voor CWC. Plannen die zich stap voor stap zullen verwezenlijken. Naast de evenementen, organiseer ik sinds het voorjaar ook workshops en kunnen vrouwen laagdrempelige juridische 1 op 1 sessies met mij boeken.  

Ik ben nu waar ik wil zijn. Dit realiseerde ik mij onlangs toen ik druk aan het werken was met één van mijn stagiaire. CWC groeit en als gevolg daarvan zal er steeds meer en meer kunnen worden bereikt. Dat is een heel goed gevoel!”

 Wat zijn je plannen voor de toekomst??

Op korte termijn kijk ik uit naar de fantastische evenementen die dit jaar op de planning staan, met als kers op de taart het jubileum evenement op 1 september. Dit jaar focus ik met CWC in het bijzonder op “collectiveness”. Dat is de kern van waar CWC voor staat. Wij hebben dit jaar een aantal leuke verassingen in petto, zowel tijdens onze evenementen en workshops, als daarbuiten. Allemaal voor onze vrouwen

 

Wil je ook een van de Creative Women Collective evenementen bezoeken? Zie http://www.thecreativewomencollective.com/ voor meer informatie.

 

 

Foto’s door Oboshie Oduro, Sarah Tagoe en Saray Ricardo

2 reacties

  1. Annaise

    Wat een inspirerend stuk! Mooie vrouw die Awura!

    Like

  2. Ruth Pelswijk

    Geweldig meid. Ga zo door. Ik blijf je evenementen bezoeken. Ze zijn leuk, vol inhoud en ik leer steeds nieuwe mensen kennen. Waw…. en weet je waar ik ook van geniet? De lekkere hapjes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s